
Nedir - Ne Yaparız ?
Aile, toplumun temelidir. T.C. Anayasa’sının 41.maddesinde aile “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır.
Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar.” Şeklinde tanımlanmıştır. Madde uyarınca devlet aileden sorumlu olduğu gibi, aile içi huzur ve refahı sağlamakla da yükümlüdür. Devletin bu yükümlülükleriyle birlikte aile fertlerinin de birbirlerine karşı yerine getirmek zorunda olduğu yükümlülükleri de vardır. Bu yükümlülüklerin yerine getirilmesi sırasında oluşabilecek uyuşmazlıkların çözüm yolları Türk Medeni Kanun’unun Aile Hukuku bölümünde düzenlenmiştir.
Küçükçekmece'de bulunan ofisimiz sizlere; Anayasaca korunan özel hayatın gizliliğine ve kadın-erkek eşitliğine önem vererek Medeni Kanun ve ilgili ulusal/uluslararası kanun ve sözleşmelerde yer alan hükümler uyarınca, toplumun en önemli yapıtaşı olan aileyi koruyarak, oluşabilecek uyuşmazlıklar için avukatlık hizmeti vermekteyiz.
Hizmetlerimiz
• Çekişmeli-Çekişmesiz boşanma davaları
• Mal varlığı tasfiyesi
• Velayet ve velayet hükümlerine aykırı davranılması halinde oluşan uyuşmazlıklar
• Nafaka ve nafaka hükümlerine aykırı davranılması halinde oluşan uyuşmazlıklar
• Aile içi şiddet ve benzer hallerde karar alınması ve uygulanması
• Aile Mahkemelerinde oluşabilecek uyuşmazlıkların çözümü
Sıkça Sorulan Sorular
Türk Hukuk sisteminde mahkemede avukatla temsil istisnalar dışında zorunlu değildir. Kişiler kendi davalarını kendileri takip edip, kendi savunmalarını gerçekleştirebilirler. Taraf ehliyeti olan her bireyin kendi davalarında, kendilerini temsil etme hakları vardır. Ancak avukat tutmak kişilerin yaşayabileceği olası zararları önleyebilir ya da bunu minimum düzeye çekebilir.
Belli hukuki meseleler arabuluculuk yöntemi ile mahkemeye gidilmeden önce ve ya mahkeme sürecinde çözülebilir. Birçok özel hukuk uyuşmazlığında (Örn: işçi-işveren uyuşmazlıkları, kişiler arası para ve tazminat alacakları, ev sahibi-kiracı uyuşmazlıkları, miras ve gayrimenkul uyuşmazlıkları vb.) arabuluculuk yöntemi kullanılabilmektedir. Büromuz avukatlık ve danışmanlık hizmetinin yanı sıra arabuluculuk hizmeti de sunmaktadır.
Dava dilekçesinde, mahkemenin adı, davacı ile davalının kimlik ve adres bilgileri, varsa tarafların kanuni temsilcisinin kimlik ve adres bilgileri, dava konusunun değeri, dava konusu hakkında açıklamalar, talep sonucu, ilgili kanun maddeleri ve deliller bulunmalıdır. Bu hususların eksik olması halinde hakim davacıya eksiklikleri tamamlaması için bir haftalık süre verebileceği gibi, bazı önemli hususların eksikliği halinde dilekçe hiç dikkate alınmayabilir.
Hukuk davalarında dava açılırken davayı açan taraf dava masraf, harç ve giderleri peşin olarak mahkeme veznesine yatırmak zorundadır. Eksik yatırılan harç ve giderler verilen sürede tamamlanmaması nedeniyle, davanız ret olabilir. Dava kabul edildiği takdirde yapılan masrafların iade edilmesine de karar verilir.
BİZLERLE ÇALIŞMAK SİZLERE NE KAZANDIRIR
Olcay Hukuk Bürosu
Küçükçekmece'de bulunan hukuk büromuz avukatlık mesleğinin gerektirdiği dürüstlük ve güveni ilke edinmiştir. Müvekkillerimize ait her türlü bilgi ve belge, sır saklama yükümlülüğü kapsamında muhafaza edilmektedir. Büromuz müvekkillerine kaliteli hizmet sunabilmek için, ulusal ve uluslararası alanda çalışan diğer hukuk bürolarıyla ve konularında uzman kişi ve kurumlarla çalışmakta ve mütalaa almaktadır.